Tuesday, April 22, 2014

Boganmeldelse - Joakim Zander (Svømmeren)

Klik for at købe bogen.
”Håll ut Klaus! Den växer. Hoppas jag...” Det var det svar, jeg fik af Joakim Zander, da jeg, efter at have læst de første par kapitler af 'Svømmeren', gav udtryk for mine betænkeligheder omkring bogen.

Grunden til min skepsis var, at læseren blev præsenteret flere forskellige scenarier på ganske kort tid. Man skal et godt stykke ind i 'Svømmeren', før de forskellige menneskeskæbner bliver vævet sammen og danner et billede. Med andre ord er 'Svømmeren' en bog, der til at begynde med kræver tålmodighed af sin læser. Er det en dårlig ting? Ikke nødvendigvis. Ikke hvis forfatteren forstår at samle trådene på en interessant og logisk måde.

Lykkeligvis er Joakim Zander en sådan forfatter. Bogen udvikler sig løbende. Handlingen fastholder konstant læseren ved at føje nye problemstillinger det eksisterende spin af intriger. 'Svømmeren' er en handlingsmættet thriller, der handler om hvad der sker, når myndighedernes terrorprogrammer gå ud over uskyldige borgere. Hvor lang skal man gå for at beskytte hemmeligheder, der kan skade et lands omdømme? Temmelig langt, hvis man skal tro Joakim Zander. Desværre er der nok mere sandhed i denne bog, end de fleste af os bryder os om at tænke på.

'Svømmeren' er en rigtig pageturner. Så snart man har fået styr på persongalleriet i bogen, gribes man af handlingen. Men det er faktisk ikke det, der får bogen til at skille sig ud. Det, der virkelig viser Joakim Zanders kvaliteter som forfatter, er bogens klimaks. Mange bøger leverer en gennemarbejdet og actionmættet handling, men når de så kommer til klimakset, er det hele overstået på få sider. Læseren sidder tilbage med en utilfredsstillende fornemmelse af at være blevet snydt for den afslutning, som hele historien havde lagt op til. Det sker ikke i 'Svømmeren'. Joakim Zander giver sig god tid til at afslutte sin historie på en måde, der bedst kan beskrives som – perfekt! Hovedpersonerne har i løbet af historien fået malet sig op i et hjørne, men Joakim Zander giver os en afslutning, som både er actionmættet og yderst plausibel.

”Håll ut Klaus! Den växer. Hoppas jag...”
Du havde ret, Joakim! 'Svømmeren' udviklede sig til det jeg håbede på: En ægte fuldblodsthriller. Tak for oplevelsen...

Tak til Falcon fordi du lod mig anmelde 'Svømmeren' - K.E.

No comments:

Post a Comment